Λήγει στις 12 Οκτωβρίου 2009 η προθεσμία υποβολής προτάσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα “Black Sea Joint Operational Programme 2007-2013” και στις δράσεις που αναπτύσσονται στη Ρουμανία, στο πλαίσιο του προγράμματος
Λήγει στις 12 Οκτωβρίου 2009 η προθεσμία υποβολής προτάσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα “Black Sea Joint Operational Programme 2007-2013” και στις δράσεις που αναπτύσσονται στη Ρουμανία, στο πλαίσιο του  προγράμματος.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κατοικίας  της Ρουμανίας έχει δημοσιεύσει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς εθνικές, περιφερειακές και τοπικές Αρχές και προς νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για συμμετοχή στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων  στους τομείς της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και στην πολιτιστική συνεργασία. 

Οι προτεινόμενες δράσεις  θα πρέπει να υποβληθούν και να εφαρμοσθούν από κοινού από κοινοπραξίες, στις οποίες θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνονται εταίροι από ένα ή περισσότερα Κράτη–Μέλη  της ΕΕ, π.χ. Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και από μία ή περισσότερες χώρες–εταίρους π.χ. Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μολδαβία, Ρωσία, Ουκρανία ή Τουρκία. (Η συμμετοχή εταίρων από την Τουρκία είναι εφικτή μόνο σε τριμερή έργα, στα οποία εμπλέκεται ένας τουλάχιστον φορέας από ένα Κράτος– Μέλος και ένας φορέας από μία από τις χώρες–εταίρους). 

Γλώσσα: Αγγλικά. 

Πληροφορίες: http://www.blacksea-cbc.net/index.php?page=DOCUMENTS_GUIDELINES.