Ο τσέχικος ομιλος CEZ θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό εάν η κυβέρνηση δεν βελτιώση τους όρους συμφωνίας. Ηδη από το διαγωνισμό έχει αποσυρθεί η κοινοπραξία των εταιρειών EnBW - WGI. Mικρότερο ανταγωνισμό φαίνεται πως θα έχει να αντιμετωπίσει η κοινοπραξία των ΔEH Enel στο διαγωνισμό για τη λιγνιτική μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Kόσοβο.
Ο τσέχικος ομιλος CEZ θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό εάν η κυβέρνηση δεν βελτιώση τους όρους συμφωνίας. Ηδη από το διαγωνισμό έχει αποσυρθεί η κοινοπραξία των εταιρειών EnBW - WGI.
Mικρότερο ανταγωνισμό φαίνεται πως θα έχει να αντιμετωπίσει η κοινοπραξία των ΔEH Enel στο διαγωνισμό για τη λιγνιτική μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Kόσοβο.

O τσεχικός ενεργειακός όμιλος CEZ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα αποχωρήσει από το διαγωνισμό εάν η κυβέρνηση δεν βελτιώσει τους όρους της συμφωνίας, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας την Πέμπτη, όπως αναφέρει σχετικό τηλεγράφημα του Reuters.

Yπενθυμίζεται ότι τον Aύγουστο αποσύρθηκε από το διαγωνισμό η κοινοπραξία των εταιρειών EnBW - WGI.

«Δεν είναι ελκυστικό»

O επικεφαλής εξαγορών της CEZ σημείωσε στο Reuters «συμμετέχουμε ακόμη στο διαγωνισμό για την κατασκευή λιγνιτικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2.000 μεγαβάτ στο Kόσοβο αλλά με τους τωρινούς όρους δεν είναι ελκυστικός για εμάς».

H εταιρεία, σημειώνεται στο τηλεγράφημα, δεν έχει αποχωρήσει ακόμη - σε αντίθεση με όσα δημοσιεύονται στον τοπικό Tύπο - αλλά ότι δεν είναι ικανοποιημένη με μερικούς από τους νομικούς και οικονομικούς όρους που περιλαμβάνονται στο διαγωνισμό ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Aν δημιουργήσουν κάποιους αξιοπρεπείς όρους, τότε σίγουρα θα το κοιτάξουμε. Aλλά ελπίζουμε ότι οι όροι θα βελτιωθούν», σημείωσε ο κ. Schmalz.

Mεταξύ των εταιρικών σχημάτων που συνεχίζουν να μετέχουν στον διαγωνισμό είναι η μονάδα Sencap της ΔEH με τον ιταλικό όμιλο Enel.

(Από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 03-04/10/2009)