Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί η παραγωγή και κατανάλωση αιθανόλης στη Γερμανία για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τους πρώτους έξι μήνες του 2009 η κατανάλωση της αιθανόλης στη Γερμανία σημείωσε αύξηση, της τάξης του 61% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, και διαμορφώθηκε στους 453.000 τόνους, σύμφωνα με την ένωση παραγωγών BDBE.
Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί η παραγωγή και κατανάλωση αιθανόλης στη Γερμανία για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τους πρώτους έξι μήνες του 2009 η κατανάλωση της αιθανόλης στη Γερμανία σημείωσε αύξηση, της τάξης του 61% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, και διαμορφώθηκε στους 453.000 τόνους, σύμφωνα με την ένωση παραγωγών BDBE. Το ίδιο διάστημα η εγχώριος παραγωγή ήταν αυξημένη κατά 48% στις 261.000 τόνους.

Στην ενίσχυση της ζήτησης σύμφωνα με την BDBE συνέβαλαν τόσο οι νέοι κανονισμοί, που επέτρεψαν μεγαλύτερο ποσοστό ανάμιξης σε ορυκτά καύσιμα, όσο και ο εκσυγχρονισμός των γερμανικών διυλιστηρίων.

«Τον Οκτώβριο όλα πλέον τα διυλιστήρια θα έχουν την τεχνική δυνατότητα να αναμειγνύουν αιθανόλη στα ορυκτά καύσιμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η ζήτηση για μείγμα βιοκαυσίμων θα συνεχίσει να αυξάνεται» τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της BDBE, Ντίτριχ Κλάιν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αισθητή πτώση στις τιμές των σιτηρών έχει ενισχύσει τις εκτιμήσεις ότι πολύ σύντομα θα αντικαταστήσουν πλήρως την ακριβή ζάχαρη στην παραγωγή της αιθανόλης. Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία το 63% της παραγόμενης αιθανόλης προέρχεται από σιτηρά και το 33% από ζάχαρη.