Οικονομική ανάπτυξη στο 0,5% προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2010, το οποίο προωθεί το υπουργείο των Οικονομικών, με την εκτίμηση του πληθωρισμού να προσδιορίζεται στο 3,7%. Η πορεία των παραπάνω μακροοικονομικών συντελεστών εξαρτάται άμεσα από τις εξελίξεις στη ρουμανική οικονομία, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να εστιάζεται στο επίπεδο της οικονομικής ρευστότητας, αλλά και στην πορεία της κατανάλωσης στην αγορά.
Οικονομική ανάπτυξη στο 0,5% προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2010, το οποίο προωθεί το υπουργείο των Οικονομικών, με την εκτίμηση του πληθωρισμού να προσδιορίζεται στο 3,7%.

Η πορεία των παραπάνω μακροοικονομικών συντελεστών εξαρτάται άμεσα από τις εξελίξεις στη ρουμανική οικονομία, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να εστιάζεται στο επίπεδο της οικονομικής ρευστότητας, αλλά και στην πορεία της κατανάλωσης στην αγορά.

Παράλληλα, ουσιαστικός παράγοντας διαμόρφωσης των εξελίξεων είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μέσω των αξιολογήσεων για τα δανειοδοτικά πακέτα που χορηγεί στη Ρουμανία.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)