Τα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας BSP SouthPool και ELEM της ΠΓΔΜ υπέγραψαν γράμμα πρόθεσης συνεργασίας στην ενεργειακή αγορά της χώρας, στο πλαίσιο της επέκτασης τους σε νέες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τα δύο εργοστάσια σκοπεύουν να ιδρύσουν υποδομή για διαπραγμάτευση στη νέα αγορά ενέργειας της ΠΓΔΜ έως το τέλος του έτους.
Τα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας BSP SouthPool και ELEM της ΠΓΔΜ υπέγραψαν γράμμα πρόθεσης συνεργασίας στην ενεργειακή αγορά της χώρας, στο πλαίσιο της επέκτασης τους σε νέες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τα δύο εργοστάσια σκοπεύουν να ιδρύσουν υποδομή για διαπραγμάτευση στη νέα αγορά ενέργειας της ΠΓΔΜ έως το τέλος του έτους.

Το τρίτο τρίμηνο του 2009, η BSP συνέδεσε οχτώ νέα μέλη, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ευρωπαϊκών δημόσιων επιχειρήσεων EGL, E.ON Energy Trading SE, Statkraft Markets και Verbund.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο συνολικός όγκος διαπραγμάτευσης στη σλοβένικη και στη σερβική αγορά είχε φτάσει τα 10,448 MWh και ο συνολικός όγκος των εισηγμένων παραγγελιών ανήλθε στα 321,788 MWh.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενοποίησης ενεργειακών αγορών στο σλοβένικο-ιταλικό σύνορο.