Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους θέτει ένα νέο όρο για την υπογραφή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ανακοίνωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ μετά τη συνομιλία που είχε μαζί του. Συγκεκριμένα ο κ. Κλάους επιθυμεί να προσθέσει μια σημείωση στο κάτω μέρος της σελίδας με δυο φράσεις.
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους θέτει ένα νέο όρο για την υπογραφή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ανακοίνωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ μετά τη συνομιλία που είχε μαζί του.

Συγκεκριμένα ο κ. Κλάους επιθυμεί να προσθέσει μια σημείωση στο κάτω μέρος της σελίδας με δυο φράσεις. "Στη συνέχεια επιθυμεί το Συμβούλιο της Ευρώπης να αποφανθεί για την σημείωση στο κάτω μέρος της σελίδας", δήλωσε ο Ράινφελντ που είχε συνάντηση με τον ευρωσκεπτικιστή πρόεδρο της Τσεχίας.

Εδώ και πολλές ημέρες οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπαθούν μάταια να έλθουν σε άμεση επαφή με τον κ. Κλάους, δηλωμένο αντίπαλο της συνθήκης, για να εξασφαλίσουν μια αποσαφήνιση των προθέσεών του.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατζίνσκι θα υπογράψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση το Σάββατο, ανακοίνωσε συνεργάτης της προεδρίας. Μετά την υπογραφή Κατζίνσκι θα μείνει μόνο ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους που θα πρέπει να εγκρίνει τη συνθήκη μετά και την έγκριση της από την Ιρλανδία, στο δημοψήφισμα της περασμένης Παρασκευής.