Ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ διαβεβαίωσε τον στον Γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί ότι η χώρα του επιθυμεί τη συμμετοχή της Γαλλίας στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco. Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε «τη στήριξή του στο πρόγραμμα Nabucco και την ελπίδα του ότι οι γαλλικές εταιρίες θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν πλήρη συμμετοχή, ιδιαιτέρως η GDF-Suez».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας  κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ διαβεβαίωσε τον στον Γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί ότι η χώρα του επιθυμεί τη συμμετοχή της Γαλλίας στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε «τη στήριξή του στο πρόγραμμα Nabucco και την ελπίδα του ότι οι γαλλικές εταιρίες θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν πλήρη συμμετοχή, ιδιαιτέρως η GDF-Suez».

Στις αρχές του 2008, η Gaz de France (GDF) - δεν είχε ακόμα συγχωνευθεί με τη Suez - απέσυρε την υποψηφιότητα συμμετοχής της στο πρόγραμμα κατασκευής του Nabucco. Πηγές προσκείμενες στην υπόθεση είχαν αποδώσει την κίνηση της GDF σε βέτο το οποίο προέβαλε η Τουρκία, σε αντίποινα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι οι κ.κ. Σαρκοζί και Γκιουλ αναγνώρισαν τις «δυσκολίες» που προέκυψαν στο θέμα ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και το ότι οι δύο πλευρές «έχουν, έκτοτε, γυρίσει σελίδα».