Κατασκευή Δύο Υδροηλεκτρικών Σταθμών από Ρουμανία και Βουλγαρία με Κοινοτικά Κονδύλια

Δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς πρόκειται να κατασκευάσουν η Βουλγαρία και η Ρουμανία, για τους οποίους καταβάλλεται προσπάθεια για ταχύτατη διασφάλιση κοινοτικών πόρων. Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, ο γραμματέας του ρουμανικού Υπουργείου Οικονομικών κ. Tudor Serban: «Η Βουλγαρία θέλει να χτίσει από κοινού με εμάς δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς με πόρους της Ε.Ε. Ειδικοί και από τις δύο χώρες πρόκειται να συναντηθούν ώστε να συντάξουν ένα μνημόνιο, το οποίο θα παρουσιάσουν στα όργανα της Ε.Ε.»
Energia.gr
Δευ, 12 Οκτωβρίου 2009 - 12:48
Δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς πρόκειται να κατασκευάσουν η Βουλγαρία και η Ρουμανία, για τους οποίους καταβάλλεται προσπάθεια για ταχύτατη διασφάλιση κοινοτικών πόρων.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, ο γραμματέας του ρουμανικού Υπουργείου Οικονομικών κ. Tudor Serban: «Η Βουλγαρία θέλει να χτίσει από κοινού με εμάς δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς με πόρους της Ε.Ε. Ειδικοί και από τις δύο χώρες πρόκειται να συναντηθούν ώστε να συντάξουν ένα μνημόνιο, το οποίο θα παρουσιάσουν στα όργανα της Ε.Ε.».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Βουλγαρία και τη Ρουμανία μπορεί να υπογραφεί εντός ενός μηνός.

Μετά από μία σύντομη συνάντηση στο Βουκουρέστι, ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομίας, TraichoTraikov, δήλωσε στις 2 Οκτωβρίου 2009 ότι οι δύο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο κατασκευής τέτοιων σταθμών κατά μήκος του Δούναβη.