Traicho Traikov Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας: «Θα Προχωρήσουμε με την Κατασκευή του Αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη»

Traicho Traikov Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας: «Θα Προχωρήσουμε με την Κατασκευή του Αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη»
Energia.gr
Δευ, 12 Οκτωβρίου 2009 - 13:08
Ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Traicho Traikov, έπειτα από ενημερωτική παρουσίαση της εταιρείας Trans Balkan Pipeline για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχουν τόσο πολλοί λόγοι ώστε να σταματήσει η υλοποίηση του αγωγού», σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου novinite.
Ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού,  Traicho Traikov, έπειτα από ενημερωτική παρουσίαση της εταιρείας Trans Balkan Pipeline για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχουν τόσο πολλοί λόγοι ώστε να σταματήσει η υλοποίηση του αγωγού», σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου novinite.

Όπως δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός η διατήρηση του περιβάλλοντος είναι ένα από τα κύρια θέματα προσθέτοντας ότι για την  υλοποίηση του έργου θα εφαρμοστούν  οι καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται στο διεθνή τομέα. Σύμφωνα με στοιχεία από την "Trans Balkan Pipeline," δεν έχει γίνει σοβαρό ατύχημα στις 1.000 αντίστοιχες εγκαταστάσεις που λειτουργούν στον κόσμο, ανέφερε ο κ. Traikov. 

«Χωρίς να δεσμεύομαι 100% για το μέλλον του έργου, είναι φανερό για μένα ότι θα πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη» σημείωσε.

Όπως είπε ο Βούλγαρος υπουργός, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα είναι έτοιμη έως τις αρχές του 2010.

Η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι μέτοχοι της «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης» με 24,5% η καθεμία, ενώ η Ρωσία έχει την πλειοψηφία με 51%.