22-23/10, Βρυξέλλες: Συνέδριο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών στον Χώρο της Ενέργειας

22-23/10, Βρυξέλλες: Συνέδριο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών στον Χώρο της Ενέργειας
Energia.gr
Δευ, 12 Οκτωβρίου 2009 - 18:07
Μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένα συνέδρια, στην Στοκχόλμη το 2005 και στην Ουάσιγκτων το 2007, η Γραμματεία του Ενεργειακού Χάρτη (Energy Charter Treaty - ECT) διοργανώνει από τις 2 μ.μ. στις 22 Οκτωβρίου ως τις 5.30 μ.μ. στις 23 Οκτωβρίου 2009 στις Βρυξέλλες το εφετεινό του Συνέδριο με θέμα: «Energy Dispute Resolution Conference - Investment Protection, Transit and the Energy Charter Treaty»
Μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένα συνέδρια, στην Στοκχόλμη το 2005 και στην Ουάσιγκτων το 2007, η Γραμματεία του Ενεργειακού Χάρτη (Energy Charter Treaty - ECT) διοργανώνει από τις 2 μ.μ. στις 22 Οκτωβρίου ως τις 5.30 μ.μ. στις 23 Οκτωβρίου 2009 στις Βρυξέλλες το εφετεινό του Συνέδριο με θέμα: «Energy Dispute Resolution Conference - Investment Protection, Transit and the Energy Charter Treaty».

Στο σημερινό κόσμο, η ασφάλεια των ενεργειακών επενδύσεων αποτελεί πρόκληση για τις χώρες παραγωγούς, τις καταναλώτριες χώρες, αλλά και τις χώρες διέλευσης. Η κρίση του Ιανουαρίου του 2009 απέδειξε την σημασία της ύπαρξης ασφαλών μηχανισμών διέλευσης για τις επενδύσεις που σχετίζονται με τα ενεργειακά δίκτυα. Ο Ενεργειακός Χάρτης (Energy Charter Treaty - ECT), που υπεγράφη το 1994 και ο οποίος αριθμεί 53 μέλη, αποτελεί τον μόνο πολυμερή θεσμό που καλύπτει τόσο την ασφάλεια επενδύσεων όσο και ζητήματα σχετικά με την επίλυση ζητημάτων διέλευσης.

Το Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαιτησίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Στοκχόλμης, το Βρετανικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου, το Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών, το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο και το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Πληροφορίες: [email protected].,
[email protected]

και στο site: http://www.encharter.org/index.php?id=472