Το ενδεχόμενο «μακρόπνοης» επένδυσης στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco είναι έτοιμος να εξετάσει ο γαλλικός όμιλος GDF Suez, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του κ. Ζεράρ Μεστραγιέ. «Κατά τα φαινόμενα, ξεπερνιούνται ορισμένες πολιτικής φύσεως δυσκολίες και κατά συνέπεια μπορούμε να επανεξετάσουμε», δήλωσε ο κ. Μεστραγιέ, αναφερόμενος στην επικείμενη άρση του βέτο της Τουρκίας στη συμμετοχή της GDF Suez στο πρόγραμμα
Το ενδεχόμενο «μακρόπνοης» επένδυσης στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco είναι έτοιμος να εξετάσει ο γαλλικός όμιλος GDF Suez, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του κ. Ζεράρ Μεστραγιέ.

«Κατά τα φαινόμενα, ξεπερνιούνται ορισμένες πολιτικής φύσεως δυσκολίες και κατά συνέπεια μπορούμε να επανεξετάσουμε», δήλωσε ο κ. Μεστραγιέ, αναφερόμενος στην επικείμενη άρση του βέτο της Τουρκίας στη συμμετοχή της GDF Suez στο πρόγραμμα.

Ο ίδιος υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για «ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο πρόγραμμα». «Ο Nabucco είναι μια σύλληψη, δεν είναι πρόγραμμα με συγκεκριμένο κόστος, συγκεκριμένη διαδρομή και συγκεκριμένη πηγή τροφοδοσίας», δήλωσε ο επικεφαλής της GDFSuez.

Στις αρχές του 2008, ο γαλλικός όμιλος επιχείρησε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Nabucco, αλλά προσέκρουσε στην άρνηση της Τουρκίας, η οποία εξέφρασε με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία της για την αναγνώριση από τη γαλλική εθνοσυνέλευση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Ο όμιλος - ο οποίος ελέγχετο από το γαλλικό δημόσιο σε ποσοστό 35% - απείλησε τότε να στραφεί στο ανταγωνιστικό πρόγραμμα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.«Δεν τίθεται ζήτημα ενδεχόμενης επένδυσής μας στον South Stream. Δεν επιθυμούμε να είμαστε παντού», διευκρίνισε χθες ο επικεφαλής της GDF Suez.