Νανοτεχνολογίες :Ανάθεση Σύνταξης Μελέτης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Γενική Διεύθυνση Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Βιομηχανικές Τεχνολογίες ενδιαφέρεται για την ανάθεση σύνταξης μελέτης, σχετικά με την ευρωπαϊκή στρατηγική έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α)στον τομέα της νανοτεχνολογίας — Τεχνομετρική και κοινωνικο-οικονομετρική ανάλυση.
Energia.gr
Δευ, 19 Οκτωβρίου 2009 - 10:12
Η Γενική Διεύθυνση  Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Βιομηχανικές  Τεχνολογίες  ενδιαφέρεται για την ανάθεση σύνταξης μελέτης, σχετικά με την ευρωπαϊκή στρατηγική έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α)στον τομέα της νανοτεχνολογίας — Τεχνομετρική και κοινωνικο-οικονομετρική ανάλυση.

Διεύθυνση : Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Έρευνας, Διεύθυνση G: Βιομηχανικές τεχνολογίες, Γραφείο CDMA 6/133, Υπόψη: κ. Nathalie Van Neck, B-1049 Βρυξέλλες. Τηλ.  +32 22969403. E-mail: [email protected]. Φαξ  +32 22986150.

Γενική διεύθυνση της αναθέτουσας αρχής: http://ec.europa.eu/research/industrial_technologies/.

Σύντομη περιγραφή :Στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία συστήματος παρακολούθησης που θα καταστήσει δυνατή την εξέταση των οικονομικών επιπτώσεων στον τομέα της νανοτεχνολογίας και των νανοεπιστημών, την εξέταση του τρόπου έρευνας σε νανοκλίμακα, την εξέλιξη των προϊόντων και των αγορών μέσα στο χρόνο, καθώς και τις τρέχουσες λεπτομερείς αναλύσεις σημαντικών τομέων για μελλοντικές επενδύσεις (όροι, μέσα, προσδοκώμενες επιπτώσεις) στην έρευνα και την ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας, με σκοπό να παρουσιάσει το υψηλότερο δυναμικό ανάπτυξης για την ευρωπαϊκή βιομηχανία και την κοινωνία ευρύτερα.

 Προϋπολογισμός: 100 000 EUR.

Προθεσμία για την παραλαβή αιτήσεων για έγγραφα ή για την πρόσβαση σε έγγραφα: 29.11.2009.

Προθεσμία για την παραλαβή των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής: 4.12.2009 - 16:00.

Γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προσφορά ή στην αίτηση συμμετοχής: Ισπανικά. Δανικά. Γερμανικά. Ελληνικά. Αγγλικά. Γαλλικά. Ιταλικά. Ολλανδικά. Πορτογαλικά. Φινλανδικά. Σουηδικά. Τσεχικά. Εσθονικά. Ουγγρικά. Λιθουανικά. Λεττονικά. Μαλτεζικά. Πολωνικά. Σλοβακικά. Σλοβενικά. Γαλλικά της Ιρλανδίας. Βουλγαρικά. Ρουμανικά.