Υπέρ της θεσμοθέτησης μιας Κοινής Ενεργειακής Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, ο οποίος σε σχετικές δηλώσεις του επισημαίνει, πώς ηρθε η ωρα για τη δημιουργία νέων πολιτικών στην ΕΕ, κατά το πρότυπο άλλων, που ήδη υπάρχουν, όπως είναι, για παράδειγμα, η Κοινή Γεωργική Πολιτική.
Υπέρ της  θεσμοθέτησης μιας Κοινής Ενεργειακής Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, ο οποίος σε σχετικές δηλώσεις του  επισημαίνει, πώς  ηρθε η ωρα για τη δημιουργία νέων πολιτικών στην ΕΕ, κατά το πρότυπο άλλων, που ήδη υπάρχουν, όπως είναι, για παράδειγμα, η Κοινή Γεωργική Πολιτική.

Το ενεργειακό πρόβλημα, αναφέρει, δεν ήταν τόσο έντονο πριν από 10 ή 12 χρόνια. Σήμερα όμως είναι το μεγαλύτερο, το πιο καυτό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με την αλλαγή του κλίματος. Ήρθε επομένως η ώρα να δημιουργήσουμε μια κοινή ενεργειακή πολιτική, όπως δημιουργήσαμε άλλες κοινές πολιτικές. Βάλαμε στη συνθήκη την "ενεργειακή αλληλεγγύη" και αυτή η νομική βάση έχει τεράστια σημασία.    

Ανάγκη Διαφοροποίησης     

Ο πρώην Πολωνός Πρωθυπουργός, που εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ευρωβουλής για τo ήμισυ της πενταετούς κοινοβουλευτικής περιόδου ( με δυνατότητα ανανέωσης ), που  ξεκίνησε προ μηνών, είναι ένθερμος υποστηρικτής της διαφοροποίησης των πηγών εξωτερικού από τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση προμηθεύεται φυσικό αέριο   ταυτόχρονα της ανάπτυξης  της πράσινης ενέργειας.

 Υποστηρίζει την άποψη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλειά της θα πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές φυσικού αερίου, και να διαπραγματευθεί από κοινού τις προμήθειες που προέρχονται εκτός Ευρώπης. Θα πρέπει επίσης η ΕΕ να αναπτύξει την πράσινη ενέργεια σε μεγάλη κλίμακα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

"Όλοι είμαστε ίσοι και συνυπεύθυνοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει ο κ  Jerzy Buzek Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της. Γι 'αυτό το λόγο έχει μια Κοινή Γεωργική Πολιτική, μια Κοινή Περιφερειακή Πολιτική, και τη Ζώνη Σένγκεν που διευκολύνει τη ζωή των  πολιτών, και μια κοινή εσωτερική αγορά για την ευημερία τους..