Σημαντική μείωση των κερδών σημείωσε η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Όπως προκύπτει από στοιχεία της εταιρείας τα κέρδη της περιορίστηκαν στα 4,98 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 10 δισ. δολάρια που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το κόστος παραγωγής για την πετρελαϊκή εταιρεία ήταν 18% χαμηλότερα από ό,τι στο τρίτο τρίμηνο του 2008, ενώ η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου βελτιώθηκε κατά 7% σε σχέση με πέρσι.
Σημαντική μείωση των κερδών σημείωσε η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Όπως προκύπτει από στοιχεία της εταιρείας τα κέρδη της περιορίστηκαν στα 4,98 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 10 δισ. δολάρια που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το κόστος παραγωγής για την πετρελαϊκή εταιρεία ήταν 18% χαμηλότερα από ό,τι στο τρίτο τρίμηνο του 2008, ενώ η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου βελτιώθηκε κατά 7% σε σχέση με πέρσι.

Η δεύτερη μεγαλύτερη, ως προς τη χρηματιστηριακή αξία, ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 15% το κόστος της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και το κόστος παραγωγής στις μονάδες διύλισης. Η εξέλιξη αυτή της επέτρεψε να αναθεωρήσει προς τα άνω στα 4 δισ. δολ., από 3 δισ. δολ. προηγουμένως, τον στόχο της όσον αφορά τη μείωση του κόστους φέτος.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην BP ανήλθε, στο τρίτο τρίμηνο φέτος, στα 3,92 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα κατά μέσον όρο, 7% πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Ωστόσο τα αποτελέσματα τη British Petrol, ήταν καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η εταιρεία προέβη σε μεγαλύτερες περικοπές κόστους.

Θετική ήταν η συμβολή της κοινοπραξίας TNK-BP, της τρίτης μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας, στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της BP. Τα καθαρά κέρδη της κοινοπραξίας ανήλθαν σε 1,7 δισ. δολ., 34% πάνω σε σχέση με το δεύτερο φετινό τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 10,3 δισ. δολ., από 8,2 δισ. δολ.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν κινηθεί ανοδικά τους τελευταίους μήνες, αγγίζοντας ή και ξεπερνώντας τα 80 δολάρια το βαρέλι, βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από το ρεκόρ των 147 δολαρίων που είχαν φτάσει τον περσινό Ιούλιο.