Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει μεγάλη ποσότητα χρυσού, όπως επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις του στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός επί των Οικονομικών, κ. Αλεξέϊ Κουντρίν. Η πώληση, εάν πραγματοποιηθεί, θα είναι «η μεγαλύτερη κρατική πώληση χρυσού από της εποχής κατάρρευσης της πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ.», αναφέρουν δημοσιέυματα του ρωσικού τύπου.
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει μεγάλη ποσότητα χρυσού, όπως επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις του στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός επί των Οικονομικών, κ. Αλεξέϊ Κουντρίν.

Η πώληση, εάν πραγματοποιηθεί, θα είναι «η μεγαλύτερη κρατική πώληση χρυσού από της εποχής κατάρρευσης της πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ.», αναφέρουν δημοσιέυματα του ρωσικού τύπου.

«Πράγματι, συνεχίζουμε να εξετάζουμε το θέμα αυτό, να πουλήσουμε μεγάλη ποσότητα χρυσού» επιβεβαίωσε ο ίδιος αξιωματούχος που ρωτήθηκε από τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η Ρωσία συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παραγωγούς χρυσού στον πλανήτη, υπενθυμίζεται.
Τον χρυσό της διαπραγματεύεται ο κρατικός οργανισμός "Γκοχράν".

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στη Μόσχα ότι σχεδιάζεται να πουληθούν σύντομα, μέσω του χρηματιστηρίου πολυτίμων μετάλλων στο Λονδίνο, τουλάχιστον 40 τόννοι ρωσικού χρυσού--κάτι βέβαια που θα "πιέσει" πολύ την τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές του.