LIFE+: Χρηματοδότηση 196 Νέων Έργων

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση 196 νέων έργων που θα υλοποιηθούν με το κοινοτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα LIFE+ (2007-2013).
Energia.gr
Παρ, 30 Οκτωβρίου 2009 - 12:58
Εγκρίθηκε από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση 196 νέων έργων  που θα υλοποιηθούν με το κοινοτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα LIFE+ (2007-2013).

Τα έργα που θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ  έχουν επιλεγεί από προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα LIFE+,  προέρχονται από όλες τις περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύπτουν δραστηριότητες στα πεδία της διατήρησης της φύσης, της περιβαλλοντικής πολιτικής και της ενημέρωσης και επικοινωνίας. Αντιπροσωπεύουν συνολική επένδυση 431 εκατομ. ευρώ, από τα οποία η ΕΕ θα καλύψει τα 207,5 εκατομ. ευρώ.

Τα έργα του «LIFE+ Ενημέρωση και Επικοινωνία» καλύπτουν τη διάδοση πληροφοριών και τη μεγαλύτερη προβολή των περιβαλλοντικών ζητημάτων, καθώς και την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Από τις 98 υποβληθείσες προτάσεις, η Επιτροπή επέλεξε για χρηματοδότηση 17 έργα, τα οποία προτάθηκαν από ποικίλους οργανισμούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με τη φύση ή/και το περιβάλλον. Τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν σε 12 κράτη μέλη και αντιπροσωπεύουν συνολική επένδυση 21 εκατομ. ευρώ, από τα οποία η ΕΕ θα συνεισφέρει περίπου 10 εκατομ. ευρώ.

Το πρόγραμμα LIFE+

Το πρόγραμμα LIFE+ είναι το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μέσο για το περιβάλλον, με συνολικό προϋπολογισμό 2,143 δις ευρώ (δύο δισεκατομμύρια εκατόν σαράντα εκατομμύρια ευρώ) για την περίοδο 2007-2013. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής, η Επιτροπή θα δημοσιεύει ανά έτος μία πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα LIFE+.