E.E: Μέτρα Μείωσης των Ατμών Βενζίνης σε Πρατήρια Καυσίμων

Τη θέσπιση μέτρων μείωσης της ποσότητας ατμών βενζίνης, που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού μηχανοκίνητων οχημάτων σε πρατήρια καυσίμων, προβλέπει η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Energia.gr
Τρι, 3 Νοεμβρίου 2009 - 09:40
Τη θέσπιση μέτρων μείωσης της ποσότητας ατμών βενζίνης, που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού μηχανοκίνητων οχημάτων σε πρατήρια καυσίμων, προβλέπει η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οδηγία 2009/126, που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή στα κράτη μέλη της, το αργότερο την πρώτη Ιανουαρίου 2012.

Διευκρινίζεται στην οδηγία, πώς ο ορος «ατμοί βενζίνης», που χρησιμοποιείται, καλύπτει κάθε αέρια ένωση, που εξατμίζεται από τη βενζίνη.

Η οδηγία προβλέπει ρυθμίσεις, που αφορούν υφιστάμενα και νέα  πρατήρια καυσίμων, και τη διασφάλιση από τα κράτη μέλη, ότι αυτά θα διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, τον οποίο, επίσης ορίζει.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, προβλέπει ρυθμίσεις σχετικά με το ελάχιστο επίπεδο ανάκτησης ατμών βενζίνης, με τους περιοδικούς ελέγχους και την πληροφόρηση των καταναλωτών, και την επιβολή κυρώσεων, σε όσους παραβαίνουν τις εθνικές διατάξεις που θεσπίζονται στα κράτη μέλη, με βάση τη σχετική οδηγία.