Η Vestas Wind Systems ανακοίνωσε την Τρίτη τον στόχο για διπλασιασμό των εσόδων της ως το 2015, καθώς τα κράτη επιταχύνουν τις προσπάθειές τους στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ώστε να καταπολεμηθεί η Κλιματική Αλλαγή.
Η Vestas Wind Systems ανακοίνωσε την Τρίτη τον στόχο για διπλασιασμό των εσόδων της ως το 2015, καθώς τα κράτη επιταχύνουν τις προσπάθειές τους στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ώστε να καταπολεμηθεί η Κλιματική Αλλαγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντίτλεβ Ένγκελ, ανακοίνωσε τον στόχο αυτό μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου της Vestas Wind Systems, με βάση τα οποία η επιχείρηση παρουσίασε αύξηση κερδών 70%. Ως αποτέλεσμα της αισιόδοξης εικόνας, η μετοχή της κέρδισε 7%, όπως αναφέρουν οι FT.

Η ισχυρή απόδοση της Vestas έρχεται σε αντίθεση με την επιβράδυνση του κλάδου της αιολικής ενέργειας την περασμένη χρονιά, καθώς η οικονομική κρίση εξανέμισε τη χρηματοδότηση πολλών σχεδίων παγκοσμίως. «Οι τράπεζες έχουν γίνει πιο προσεκτικές, αλλά τα σωστά σχέδια εξακολουθούν να δέχονται τη χρηματοδότηση και υπάρχει ακόμα ισχυρή ζήτηση», δήλωσε ο κ. Ένγκελ.

Η αγορά παραμένει υποτονική στις ΗΠΑ, αλλά ο κ. Ένγκελ θεωρεί ότι το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης αρχίζει να έχει αποτελέσματα. Με βάση την ενίσχυση των 787 δις δολαρίων που αποφασίστηκε τον Φεβρουάριο, μεγάλα ποσά διατίθενται για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, ενώ οι λεπτομέρειες για τα σχετικά δάνεια και τις εγγυήσεις έγιναν σαφή μόλις τον Ιούλιο.

Ο κ. Ένγκελ δηλώνει αβέβαιος σχετικά με την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης της εταιρείας του στο Κολοράντο, ύψους 1 δις δολαρίων, ως σημάδι εμπιστοσύνης για την μακροχρόνια εξέλιξη.

Τα κέρδη της Vestas ανήλθαν σε 165 εκατ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο, σε σχέση με τα 97 εκατ. στην ίδια περίοδο το 2008. Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,3% σε 1,8 δις δολάρια, ενώ η αξία των παραγγελιών εκτιμάται στα 3,5 δις. Η εταιρεία προβλέπει ότι τα έσοδα θα παραμείνουν σταθερά στη διάρκεια του 2010, μεταξύ 7-8 δις δολάρια, ενώ οι πωλήσεις θα αυξηθούν στη συνέχεια δραστικά, με στόχο τα 15 δις ως το 2015.

Ο κ. Ένγκελ πρόσθεσε πως η ευρωπαϊκή ζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί δυναμικά, καθώς τα μέλη της Ε.Ε. θα επιχειρήσουν να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 20% ως το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Χαρακτήρισε, τέλος, ως υποσχόμενες αγορές την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.