Σερβία, Ιταλία: Υπογράφουν Συμφωνία για Βαλκανικές Ενεργειακές Σνδέσεις με Ρουμανία, Μαυροβούνιο

Σερβία, Ιταλία: Υπογράφουν Συμφωνία για Βαλκανικές Ενεργειακές Σνδέσεις με Ρουμανία, Μαυροβούνιο
Energia.gr
Σαβ, 7 Νοεμβρίου 2009 - 14:31
Σερβία, Ιταλία: Υπογράφουν Συμφωνία για Βαλκανικές Ενεργειακές Σνδέσεις με Ρουμανία, Μαυροβούνιο. "Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης την κατασκευή ενεργειακών εγκαταστάσεων 1000MW στη Σερβία και υλοποίηση το 2010. Σχεδιάζουμε να υπογράψουμε παρόμοιες συμφωνίες με Γερμανία, Σλοβακία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Κίνα και Κονγκό,’’ είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας, Dusan Mrakic,σε συνέντευξη τύπου.
Η Σερβία και η Ιταλία θα υπογράψουν συμφωνία στις 13 Νοεμβρίου που θα επιτρέψει ενεργειακές συνδέσεις για τις δύο χώρες με τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο, όπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.
 
"Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης την κατασκευή ενεργειακών εγκαταστάσεων 1000MW στη Σερβία και υλοποίηση το 2010. Σχεδιάζουμε να υπογράψουμε παρόμοιες συμφωνίες με Γερμανία, Σλοβακία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Κίνα και Κονγκό,’’ είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας, Dusan Mrakic,σε συνέντευξη τύπου.
 
Μια σερβική αποστολή με επικεφαλής τον Πρόεδρο Boris Tadic θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Ρώμη την επόμενη εβδομάδα όπου θα υπογραφεί η συμφωνία.

Δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες επιπλέον λεπτομέρειες για τις συμφωνίες ενέργειας.

Πηγή: Balkans.com