Η κυβέρνηση της Πολωνίας υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία για πώληση δικαιωμάτων εκπομπών των ρύπων (AAUs) αξίας 25 εκατ. ευρώ στην Ισπανία. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κιότο, η Πολωνία διαθέτει 500 εκατ. τόνους διοξειδίου, τα δικαιώματα των οποίων μπορεί να εμπορευτεί με βάση το σύστημα εμπορίας που εγκαθιδρύθηκε.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία για πώληση δικαιωμάτων εκπομπών των ρύπων ( AAUs) αξίας 25 εκατ. ευρώ στην Ισπανία. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κιότο, η Πολωνία διαθέτει 500 εκατ. τόνους διοξειδίου, τα δικαιώματα των οποίων μπορεί να εμπορευτεί με βάση το σύστημα εμπορίας που εγκαθιδρύθηκε.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τασκ, δήλωσε σχετικά σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο:

«Σήμερα υπογράψαμε μια σημαντική, άνευ προηγουμένου συμφωνία για την Πολωνία, για την πώληση δικαιωμάτων εκπομπών».

Οι δύο ηγέτες μίλησαν στα πλαίσια διμερών επαφών οι οποίες αφορούσαν επίσης ευρωπαϊκά ζητήματα και μια πρόταση για την ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της Ένωσης. Επίσης, αναφέρθηκαν στην πτώση του τείχους του Βερολίνου, καθώς συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το γεγονός.