Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Σέιχ Αχμαντ αλ Αμπντάλα αλ Σαμπάχ, δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ τον Δεκέμβριο,εκτιμά πως ο Οργανισμός θα διατηρήσει, τον Δεκέμβριο, αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής του καθώς και ότι θα επιδιωχθεί αυστηρότερη συμμόρφωση των χωρών-μελών στις ισχύουσες ποσοστώσεις.
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Σέιχ Αχμαντ αλ Αμπντάλα αλ Σαμπάχ, δήλωσε ότι κατά  τη συνάντηση των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ τον Δεκέμβριο,εκτιμά πως ο Οργανισμός θα διατηρήσει, τον Δεκέμβριο, αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής του καθώς και ότι θα επιδιωχθεί αυστηρότερη συμμόρφωση των χωρών-μελών στις ισχύουσες ποσοστώσεις.

Το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ "είναι πλέον 60%, αλλά θα θέλαμε να το δούμε στο 65%", ανέφερε ο κ. αλ Σαμπάχ. Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ είπε, επίσης, ότι η ζήτηση έχει μπει σε τροχιά ανόδου και ότι υπάρχει επαρκής προσφορά αργού πετρελαίου και βενζίνης στις αγορές.

Ο κ. αλ Σαμπάχ δήλωσε, επίσης πως θεωρεί ότι τα 75 με 80 δολάρια το βαρέλι είναι μια καλή τιμή για το πετρέλαιο.

Το Κουβέιτ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα πετρελαίου στον πλανήτη και τα αποθέματά του αντιστοιχούν στο ένα δέκατο περίπου των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού.