Η China National Petroleum Corp θα παρέχει το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος Ρουμάιλα του Ιράκ, στο οποίο θα επενδύσει 15 δις δολάρια συνολικά, μαζί με την ΒΡ. «Η CNPC θα μεταφέρει αγωγούς, βαλβίδες και λοιπό εξοπλισμό για την εκμετάλλευση του Ρουμάιλα σε ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε ο επικεφαλής της ΒΡ για την Ευρώπη και τη Νότια Αφρική σε διάσκεψη του World NOC Downstream στο Λονδίνο
undefined undefinedΗ China National Petroleum Corp θα παρέχει το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος Ρουμάιλα του Ιράκ, στο οποίο θα επενδύσει 15 δις δολάρια συνολικά, μαζί με την ΒΡ.

«Η CNPC θα μεταφέρει αγωγούς, βαλβίδες και λοιπό εξοπλισμό για την εκμετάλλευση του Ρουμάιλα σε ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε ο επικεφαλής της ΒΡ για την Ευρώπη και τη Νότια Αφρική σε διάσκεψη του World NOC Downstream στο Λονδίνο.

Η κοινοπραξία έχει δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 15 δις δολαρίων ώστε να αυξηθεί η παραγωγή στο κοίτασμα από το 1 εκατ. βαρέλια σήμερα στα 2,85 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα. Η ΒΡ θα κατέχει το 38% στο σχέδιο, ενώ η CNPCτο 37%. Το υπόλοιπο 25% θα κατέχει η Iraq Southern Oil Company.