Η 20ή Νοεμβρίου 2009 σηματοδοτεί την 20ή επέτειο της Σύμβασης των ΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Σύμβαση αποτελεί σημαντικό ορόσημο σε μια ιστορική προσπάθεια κωδικοποίησης ορισμένων αρχών για όλα τα παιδιά, σε όλες τις χώρες και τις κουλτούρες, σε κάθε εποχή χωρίς εξαίρεση
Η 20ή Νοεμβρίου 2009 σηματοδοτεί την 20ή επέτειο της Σύμβασης των ΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Σύμβαση αποτελεί σημαντικό ορόσημο σε μια ιστορική προσπάθεια κωδικοποίησης ορισμένων αρχών για όλα τα παιδιά, σε όλες τις χώρες και τις κουλτούρες, σε κάθε εποχή χωρίς εξαίρεση.

Για να αναδείξει αυτή την επέτειο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε στενή συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, διοργανώνει μια σειρά δραστηριοτήτων στις Βρυξέλλες αλλά και μέσω των ανά τον κόσμο αντιπροσωπειών της.

Στόχος των εορταστικών εκδηλώσεων είναι να τονιστεί η υπέρτατη σημασία αυτής της δεσμευτικής διεθνούς σύμβασης η οποία επιβεβαιώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλα τα παιδιά.

Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να μεριμνά κατά προτεραιότητα για τα δικαιώματα όλων των παιδιών στις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της. Επίσης, η ΕΕ παραμένει αταλάντευτα πιστή στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την αποτελεσματική εφαρμογή παγκοσμίως της Σύμβασης των ΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.