Την πιθανότητα κατασκευής ενός νέου αντιδραστήρα, τρίτης γενιάς, στον πυρηνικό σταθμό "Κοζλοντούι" εξετάζει ομάδα εμπειρογνωμόνων της μονάδας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ντιμίταρ Άνγκελοφ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Energiev nablyudatel".
Την πιθανότητα κατασκευής ενός νέου αντιδραστήρα, τρίτης γενιάς, στον πυρηνικό σταθμό "Κοζλοντούι" εξετάζει ομάδα εμπειρογνωμόνων της μονάδας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ντιμίταρ  Άνγκελοφ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Energiev nablyudatel".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα εμπειρογνωμόνων εκπονεί μελέτη για την τεχνική βιωσιμότητα του νέου αντιδραστήρα, έργου που θα μπορούσε να κατασκευαστεί από την εταιρία "Κοζλοντούι" σε συνεργασία με άλλον επενδυτή.

Ο κ. Άνγκέλοφ υπογράμμισε πως χρειάζεται περισσότερη ανάλυση και εξέταση του θέματος, πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Στα θέματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος για τη λήψη της σχετικής απόφασης περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τον κ. Άνγκελοφ, οι μελλοντικές ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας, η ανάπτυξη της οικονομίας και ο σχεδιασμός της ενεργειακής στρατηγικής.