Δάνειο 81 εκ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα στη Βουλγαρία για την Προστασία των Yδάτινων Πόρων

Δάνειο 81 εκ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα στη Βουλγαρία για την Προστασία των Yδάτινων Πόρων
Energia.gr
Τετ, 25 Νοεμβρίου 2009 - 14:57
Δάνειο 81 εκ. ευρώ σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στη Βουλγαρία θα διαθέσει η Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη σχετική απόφαση που ενέκρινε το συμβούλιο διευθυντών της τράπεζας.
Δάνειο 81 εκ. ευρώ σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στη Βουλγαρία θα διαθέσει η Παγκόσμια Τράπεζα,για τη βελτίωση του συστήματος ύδρευσης σε δήμους και τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών της ποιότητας του νερού, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη σχετική απόφαση που ενέκρινε το συμβούλιο διευθυντών της τράπεζας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τα προβλήματα υδροδότησης σε ορισμένες περιοχές της Βουλγαρίας υπήρξαν σημαντικά, την τελευταία 15ετία, κυρίως λόγω της ανομβρίας που καταγράφηκε το 2000 και το 2007.

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης προχωρούν στην προετοιμασία 48 επιχειρησιακών σχεδίων και παράλληλα επεξεργάζονται σχέδιο για την ολοκλήρωση της κατασκευής φραγμάτων.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα εξασφαλιστεί η παροχή νερού σε πέντε δήμους και τουλάχιστον 145.000 Βούλγαροι πολίτες θα προμηθεύονται ασφαλές πόσιμο νερό.