Αρκετές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έδωσαν γενναία μπόνους στους διευθύνοντες συμβούλους τους πέρυσι, παρά το ότι συχνά οι στόχοι τους παρέμειναν ανεκπλήρωτοι. Ο Όμπρεϊ Μακ Κλέντον, ιδρυτής της Chesapeake, έλαβε 75 εκατ. δολάρια, παρόλο που αναγκάστηκε να πουλήσει το 90% των μετοχών του. Ο κ. Μακ Κλέντον ήταν τελευταίος στη λίστα των FT.

Αρκετές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έδωσαν γενναία μπόνους στους διευθύνοντες συμβούλους τους πέρυσι, παρά το ότι συχνά οι στόχοι τους παρέμειναν ανεκπλήρωτοι. Ο Όμπρεϊ Μακ Κλέντον, ιδρυτής της Chesapeake, έλαβε 75 εκατ. δολάρια, παρόλο που αναγκάστηκε να πουλήσει το 90% των μετοχών του. Ο κ. Μακ Κλέντον ήταν τελευταίος στη λίστα των FT με τα καλύτερα διευθυντικά στελέχη του ενεργειακού κλάδου.

 

Στην Ευρώπη, η Shell παρείχε στην ανώτατη διοίκησή της μπόνους, αν και οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν. Ο Τζερόεν φαν ντερ Βέερ της Shell κατατάσσεται τελευταίος από τους Ευρωπαίους στον ίδιο κατάλογο. Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου ανακοίνωσαν αρνητικά αποτελέσματα πέρυσι στους μετόχους τους, ενώ πολλές από αυτές δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει.

 

Οι αποφάσεις αυτές προκαλούν αντιδράσεις, καθώς πολλοί επενδυτές ζητούν οι αμοιβές να είναι ανάλογες προς την απόδοση των στελεχών. Στον αντίποδα, ο Χάρολντ Κορέλ της εταιρείας Southwestern Energy των ΗΠΑ, απέφερε στους μετόχους του απόδοση 4.374% στην τελευταία δεκαετία και δικαίως κατέκτησε την πρώτη θέση της λίστας των FT.