Η Suntech Power Holdings Co., Ltd.η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία φωτοβολταϊκών μονάδων κρυσταλλικής δομής (PV) παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα πως κατέληξε σε τρεις μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας φωτοβολταϊκών μονάδων υψηλής απόδοσης έως και 409MW στα επόμενα τρία χρόνια.
Η Suntech Power Holdings Co., Ltd.η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία φωτοβολταϊκών μονάδων κρυσταλλικής δομής (PV) παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα πως κατέληξε σε τρεις μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας φωτοβολταϊκών μονάδων υψηλής απόδοσης έως και 409MW στα επόμενα τρία χρόνια.

Τρεις από τους στρατηγικούς μακροπρόθεσμους συνεργάτες της Suntech στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων ενός πολύ σημαντικού μεταπωλητή, μίας εταιρείας ΜΠΚ (μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής) και ενός υπεύθυνου για ανάπτυξη έργων, κατέληξαν σε  συμφωνία για την εξασφάλιση πρόσβασης στις μονάδες φωτοβολταϊκών της Suntech με παράλληλη ανάπτυξη πιο στενής συνεργασίας στη παροχή πληροφοριών σχετικές με την αγορά, τον προγραμματισμό των αποστολών και την υιοθέτηση των νέων προϊόντων.

“Οι πελάτες επιλέγουν να συνεργαστούν με την Suntech καθώς αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας της αξιοπιστίας και της υψηλής απόδοσης που αποδεικνύεται μέσα από μια σειρά εγκαταστάσεων συνολικής απόδοσης 1.5 και πλέον GW” δήλωσε ο κ. Jerry Stokes, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Ανάπτυξης στην Ευρώπη. “Με τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας να αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική ετήσια ανάπτυξη από το 2010 και έπειτα, είναι σημαντικό τόσο για τους συνεργάτες όσο και για την Suntech να αποκτήσει καλύτερη κατανόηση των συνθηκών που θα επηρεάσουν την αγορά και των απαιτήσεων που θα χαρακτηρίζουν τα έργα. Έτσι θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις τεχνικές προδιαγραφές των έργων, της απόδοσης και της ζήτησης της αγοράς με ευελιξία στην παροχή ηλεκτρικού φορτίου και με την διαφοροποίηση των προϊόντων και των λύσεων που προσφέρονται από τους συνεργάτες.”

Βάσει των συμφωνιών, φορτίο 115MW θα διοχετευτεί το 2010, 155MW το 2011 και 220MW το 2012 με δυνατότητα αύξησης του συνολικού όγκου. Η Suntech προσδοκά τη σύναψη πρόσθετων μακροπρόθεσμων συμφωνιών τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας των εταιρειών παραγωγής φωτοβολταικών προϊόντων που έχουν την ικανότητα και την αξιοπιστία να υποστηρίξουν τη μακροπρόθεσμη αύξηση.

Ο κ. David Hogg, Επικεφαλής της Suntech Europe, πρόσθεσε: “Η Suntech αποτελεί πρότυπο πρωτοπορίας και μέγιστης δυνατής εκμετάλλευσης της τελευταίας τεχνολογίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη διάθεση της μονάδας HiPerforma που ενσωματώνει την τεχνολογία κυψέλων Pluto και ταυτόχρονα κατέχει τα ηνία σε παγκόσμιο επίπεδο στη μετατροπή επάρκειας από μια πολυκρυσταλλική μονάδα PV. Γνώση των βελτιώσεων των προϊόντων και των νέων προϊοντικών σειρών θα επιτρέψει στους συνεργάτες μας να προδιαγράφουν τα προϊόντα της Suntech κατά την φάση σχεδίασης και κατά συνέπεια να εξασφαλίσουν προηγμένη απόδοση των συστημάτων και σημαντικά οφέλη ως αποτέλεσμα των επενδύσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανάπτυξη έργων μεγάλης κλίμακας η ολοκλήρωση της κατασκευής των οποίων μπορεί να διαρκέσει περισσότερους από 12 μήνες από την έκδοση της αρχικής άδειας.”