Ανοδική κίνηση για μετοχές ενεργειακών ομίλων και τεχνολογικών εταιριών αλλά και θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από Γερμανία και ευρωζώνη, οδηγούν σε κέρδη τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές. Η ενίσχυση υψηλότερα του αναμενόμενου τόσο του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, όσο και του εμπορικού πλεονάσματος στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, αποτελεί στήριγμα για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 17/12.
Ανοδική κίνηση για μετοχές ενεργειακών ομίλων και τεχνολογικών εταιριών αλλά και θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από Γερμανία και ευρωζώνη, οδηγούν σε κέρδη τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές.

Η ενίσχυση υψηλότερα του αναμενόμενου τόσο του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, όσο και του εμπορικού πλεονάσματος στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, αποτελεί στήριγμα για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 17/12.

Άνοδος μεταξύ 0,1% και 1,5% για τους τίτλους των BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil, Repsol και Total. Κέρδη 3,1% για τον τίτλο της Infineon, ενώ άνοδο πλησίον του 1% σημειώνει η μετοχή της SAP.

(www.euro2day.gr, 18/12/2009)