Αύξηση παρουσίασαν οι εισαγωγές πετρελαίου της Ιαπωνίας το Νοέμβριο – για πρώτη φορά σε διάστημα 13 μηνών – καθώς η ζήτηση άρχισε να ανακάμπτει με τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, η Ιαπωνία, η Νο4 καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο, εισήγαγε τον περασμένο μήνα 17,8 εκατ. χιλιόλιτρα αργού ή 3,73 εκατ. βαρέλια ημερησίως, 0,4% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Αύξηση παρουσίασαν οι εισαγωγές πετρελαίου της Ιαπωνίας το Νοέμβριο – για πρώτη φορά σε διάστημα 13 μηνών – καθώς η ζήτηση άρχισε να ανακάμπτει με τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, η Ιαπωνία, η Νο4 καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο, εισήγαγε τον περασμένο μήνα 17,8 εκατ. χιλιόλιτρα αργού ή 3,73 εκατ. βαρέλια ημερησίως, 0,4% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η αύξηση των εισαγωγών πετρελαίου έρχεται μετά τη μείωση των συνολικών εξαγωγών της χώρας τον προηγούμενο μήνα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών. Αύξηση – για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες – παρουσίασε και η παραγωγή χάλυβα.

Παρόλ’ αυτά, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες διατήρησαν χαμηλότερα τη ζήτηση φυσικού αερίου για θέρμανση νερού. Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 1,1% στα 5,18 εκατ. μετρικούς τόνους.

Εντωμεταξύ, η Tokyo Gas ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων φυσικού αερίου το Νοέμβριο κατά 1,3%, για 14ο συνεχόμενο μήνα.