Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής αργού από τον Φβρουάριο του 2010, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, χωρίς, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής αργού από τον Φβρουάριο του 2010, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, χωρίς, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Άμπου Ντάμπι  αναμένεται να μειώσει την παραγωγή του κατά 10% με 15% από 4 μεγάλα κοιτάσματά του. Το εμιράτο διαθέτει το 95% των συνολικών αποθεμάτων των ΗΕΑ, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 100 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και η πρόσφατη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στην Αγκόλα είχε καταλήξει στην απόφαση να μην μεταβάλει τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής, ορισμένα μέλη του καρτέλ ζητούν μείωση της παραγωγής ώστε να προκληθεί μείωση των αποθεμάτων της αγοράς.