Την εγκατάσταση δύο νέων σταθμών εφοδιασμού αυτοκινήτων με υδρογόνο στην Κορέα, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τις ομάδες Προηγμένης Τεχνολογίας του Ομίλου, ανακοίνωσε πρόσφατα η Air Liquide. Με βάση τις κατοχυρωμένες - με διπλώματα ευρεσιτεχνίας - τεχνολογίες της AirLiquide, οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα επιτρέπουν σε οχήματα να «γεμίζουν» σε λιγότερο από 5 λεπτά με τις ίδιες συνθήκες όπως με τα συμβατικά καύσιμα, για αυτονομία οδήγησης που μπορεί να φτάσει, σε ορισμένα οχήματα, τα 500 χιλιόμετρα
Την εγκατάσταση δύο νέων σταθμών εφοδιασμού αυτοκινήτων με υδρογόνο στην Κορέα, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τις ομάδες Προηγμένης Τεχνολογίας του Ομίλου, ανακοίνωσε πρόσφατα η Air Liquide. Με βάση τις κατοχυρωμένες - με διπλώματα ευρεσιτεχνίας - τεχνολογίες της AirLiquide, οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα επιτρέπουν σε οχήματα να «γεμίζουν» σε λιγότερο από 5 λεπτά με τις ίδιες συνθήκες όπως με τα συμβατικά καύσιμα, για αυτονομία οδήγησης που μπορεί να φτάσει, σε ορισμένα οχήματα, τα 500 χιλιόμετρα.  
 
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος σταθμός, ο οποίος θα παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010 για κυβερνητικό έργο επίδειξης, το οποίο διευθύνεται από την αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motors, θα παρέχει υδρογόνο σε πίεση 350 bars και θα εγκατασταθεί στο Κορεατικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Έρευνας (KIER). Το KIER, Ινστιτούτο έρευνας και ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, είναι ένας από τους δικαιούχους του Νοτιοκορεατικού κυβερνητικού εθνικού σχεδίου για την προώθηση της ενέργειας από υδρογόνο. Ο εν λόγω σταθμός θα εφοδιάζει το νέο όχημα υδρογόνου που αναπτύχθηκε από τη Hyundai Motors.

Ο δεύτερος σταθμός θα παραδοθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2010 στο Κορεατικό Ινστιτούτο Δοκιμών και Έρευνας Αυτοκινήτου (KATRI), και θα περιλαμβάνει τεχνολογία διπλής πίεσης, που αναπτύχθηκε από την AirLiquide για τους διάφορους τύπους οχημάτων υδρογόνου. Ειδικότερα, θα χρησιμοποιείται για να εφοδιάζει ένα λεωφορείο σε πίεση 350 bars και διάφορα αυτοκίνητα σε πιέσεις 350 και 700 bars. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί κοντά στην πίστα αυτοκινητοδρομιών KATRI Gyeonggi-do, που χρησιμοποιείται για δοκιμές και έρευνα, με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Air Liquide έχει σχεδιάσει, κατασκευάσει και θέσει σε λειτουργία συνολικά 46 σταθμούς ανεφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο σε όλο τον κόσμο.  Επιπλέον, στον Καναδά, τα αεροδρόμια του Vancouver και του Montreal θα εγκαταστήσουν τέτοιους σταθμούς για να εφοδιάζουν μέρος του στόλου των εμπορικών οχημάτων τους, ενώ ένας άλλος σταθμός θα εφοδιάζει το μεγαλύτερο στόλο λεωφορείων υδρογόνου στον κόσμο – είκοσι οχήματα – τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά τους προσεχείς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Vancouver.

Η κίνηση των οχημάτων με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο είναι ένα μείζον θέμα που θα συνεισφέρει στην ουσιαστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, της μόλυνση στις πόλεις και της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα. Το υδρογόνο, είναι μία από τις λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υδρογόνο, η Air Liquide έχει ανοίξει μια ειδική ιστοσελίδα: www.planete-hydrogene.com

Η  Air Liquide συμμετέχει σε έργα επίδειξης που στοχεύουν στην ανάπτυξη και δοκιμή ενέργειας από υδρογόνο και βοηθά στην προαγωγή της κοινωνικής αποδοχής του.Ο Όμιλος είναι ο γενικός συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Hychain  το οποίο δοκιμάζει οχήματα υδρογόνου σε 4 περιοχές της Ευρώπης, και του προγράμματος Horizon Hydrogen Energy (H2E), που υποστηρίζεται από τη Γαλλική υπηρεσία για καινοτομία, OSEO.