Η τιμή του βαρελιού υποχώρησε ελαφρώς την Πέμπτη από τα 83 δολάρια, τα οποία αποτέλεσαν και την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 15 μηνών, καθώς η απόφαση για πιο σφιχτή οικονομική πολιτική της Κίνας επέδρασε στις εκτιμήσεις για την κατανάλωση των εμπορευμάτων.

Η τιμή του βαρελιού υποχώρησε ελαφρώς την Πέμπτη από τα 83 δολάρια, τα οποία αποτέλεσαν και την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 15 μηνών, καθώς η απόφαση για πιο σφιχτή οικονομική πολιτική της Κίνας επέδρασε στις εκτιμήσεις για την κατανάλωση των εμπορευμάτων. Το αργό δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τις ειδήσεις για τα υψηλά αποθέματα στις ΗΠΑ την Τετάρτη, φτάνοντας έτσι το επίπεδο των 83 δολαρίων ανά βαρέλι εν μέσω μιας περιόδου έντονου ψύχους για πολλές χώρες του βορείου ημισφαιρίου.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας πάντως εξέπληξε τις αγορές αυξάνοντας το επιτόκιο, κάτι που εκλήφθηκε ως σημάδι μιας πιο σφιχτής οικονομικής πολιτικής με αντίκτυπο στα εμπορεύματα. Άλλωστε, η ταχεία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας και οι μεγάλες ανάγκες για πετρέλαιο αποτέλεσαν βασικούς λόγους για την ταχεία ανάκαμψη των τιμών του αργού τον τελευταίο χρόνο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το αμερικανικό αργό για παραδόσεις Φεβρουαρίου έπεσε κατά 54 σεντς την Πέμπτη στα 82,64 δολάρια, ενώ το Brent κυμάνθηκε στα 81,47, μειωμένο κατά 42 σεντς. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτικές ροές στις αρχές του έτους από τα funds ευθύνονται επίσης για την πρόσφατη άνοδο της τιμής.