Αύξηση 1% καταγράφεται για την τιμή του βαρελιού, καθώς τα εμπορεύματα γενικότερα κινούνται ανοδικά. Το πετρέλαιο ‘σκαρφάλωσε’ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών σήμερα, στα 83 δολάρια ανά βαρέλι, επωφελούμενο από τις εισαγωγές της Κίνας, οι οποίες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 25% τον Δεκέμβριο, αλλά και από το αδύναμο δολάριο.

Αύξηση 1% καταγράφεται για την τιμή του βαρελιού, καθώς τα εμπορεύματα γενικότερα κινούνται ανοδικά στις χρηματαγορές. Το πετρέλαιο ‘σκαρφάλωσε’ στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών σήμερα, στα 83 δολάρια ανά βαρέλι, επωφελούμενο από τις εισαγωγές της Κίνας, οι οποίες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 25% τον Δεκέμβριο, αλλά και από το αδύναμο δολάριο.

 

Άλλος ένας παράγοντας που ωθεί ανοδικά την τιμή όλων των καυσίμων είναι το δριμύ ψύχος που συνεχίζει να πλήττει την βόρεια Αμερική και μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Το συμβόλαιο για παραδόσεις αμερικανικού αργού Φεβρουαρίου ενισχύθηκε τη Δευτέρα κατά 67 σεντς, στα 83,42 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη διάρκεια της ημέρας έφτασε και τα 83,67 δολάρια. Το Brent επίσης κινήθηκε προς τα επάνω, κερδίζοντας 60 σεντς και φτάνοντας τα 81,97 δολάρια ανά βαρέλι.