Το ράλι που σημειώνουν οι τιμές του αργού τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες δεν έχει τελειώσει και οι τιμές στη Νέα Υόρκη θα αναρριχηθούν τουλάχιστον στα 85,55 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Barclays Capital. Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν ενισχυθεί φέτος σχεδόν 6%, ξεπερνώντας τα 83 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν αυξήσει τη ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης
Το ράλι που σημειώνουν οι τιμές του αργού τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες δεν έχει τελειώσει και οι τιμές στη Νέα Υόρκη θα αναρριχηθούν τουλάχιστον στα 85,55 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Barclays Capital.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν ενισχυθεί φέτος σχεδόν 6%, ξεπερνώντας τα 83 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν αυξήσει τη ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης.

Η μείωση της τιμής του αργού στις 7 Ιανουαρίου ήταν «μια ανάπαυλα μετά το πρόσφατο 10ημερο ανοδικών κλεισιμάτων», τονίζουν οι αναλυτές της Barclays, συμπεριλαμβανομένου του Μακ Νιλ Κιούρι, σε χθεσινή έκθεσή τους.

«Η ευρύτερη εικόνα, η απουσία ενός σεναρίου που θα δώσει τέλος στην τάση υποδηλώνει ότι πρόκειται τελικά για μια διορθωτική κίνηση προτού συνεχιστεί η ανοδική τάση “sling-shot” και οι τιμές πετρελαίου τεστάρουν την περιοχή των 85-85,50 δολαρίων», αναφέρει ο Κιούρι.

Το σχήμα “sling-shot”, που διακρίνει η Barclays, ξεκινά από το χαμηλό των 59,69 δολαρίων το βαρέλι στις 13 Ιουλίου, με τις τιμές να ενισχύονται εν συνεχεία στα 75 δολάρια στις 25 Αυγούστου και μετά να υποχωρούν στα 66,02 δολάρια στις 25 Σεπτεμβρίου. Το σχήμα ανακτά την ανοδική του τάση από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και υποχωρεί από τα 82 δολάρια στις 21 Οκτωβρίου κάτω από τα 70 δολάρια στις 14 Δεκεμβρίου, προτού ξεκινήσει την πιο πρόσφατη ανοδική του πορεία.

Σύμφωνα με την Barclays, αν οι τιμές αρχίσουν να υποχωρούν, θα έχουν στήριξη από το μέσο όρο διακύμανσης των τελευταίων 50 ημερών γύρω από το επίπεδο των 78 δολαρίων το βαρέλι.