Αμετάβλητη θα διατηρήσει ο ΟΠΕΚ την παραγωγή στην επόμενη συνεδρίασή του το Μάρτιο σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ, Σεΐχη Αχμέντ αλ-Σαμπάχ.Η απόφαση του καρτέλ «θα είναι η ίδια, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή» στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου στη Βιέννη, ξεκαθάρισε χθες σε δημοσιογράφους
Αμετάβλητη θα διατηρήσει ο ΟΠΕΚ την παραγωγή στην επόμενη συνεδρίασή του το Μάρτιο σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ, Σεΐχη Αχμέντ αλ-Σαμπάχ.Η απόφαση του καρτέλ «θα είναι η ίδια, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή» στη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου στη Βιέννη, ξεκαθάρισε χθες σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι τιμές του πετρελαίου είναι «καταπληκτικές εξαιτίας όσων συμβαίνουν με τον καιρό στην Ευρώπη, και η ζήτηση αυξάνεται».

Η τιμή του αργού αναρριχήθηκε τη Δευτέρα έως τα 83,95 δολάρια το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Οκτωβρίου 2008, μετά την ανακοίνωση ότι οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας ανήλθαν πέρυσι σε επίπεδα – ρεκόρ. Σημειώνεται ότι η χώρα είναι η Νο2 καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο Σεΐχης Αχμέντ αλ-Σαμπάχ, η ζήτηση πετρελαίου δεν αναμένεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, το Κουβέιτ – το πέμπτο μεγαλύτερο μέλος του ΟΠΕΚ – παρήγαγε το Δεκέμβριο 2,25 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.