Νέο εταίρο, στο πλαίσιο μίας σημαντικής επιχειρηματικής συμφωνίας, αποκτά η Vegas Oil & Gas, εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος Alam El Shawish West στην Αίγυπτο, στο οποίο εδώ και έναν χρόνο έχει ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου. Πέραν της Gaz de France Suez, στο σχήμα εισέρχεται και μάλιστα ως διαχειριστής η Shell Egypt, θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού Shell
Νέο εταίρο, στο πλαίσιο μίας σημαντικής επιχειρηματικής συμφωνίας, αποκτά η Vegas Oil & Gas, εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος Alam El Shawish West στην Αίγυπτο, στο οποίο εδώ και έναν χρόνο έχει ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου. Πέραν της Gaz de France Suez, στο σχήμα εισέρχεται και μάλιστα ως διαχειριστής η Shell Egypt, θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού Shell. 

Η Shell Egypt, θυγατρική της Shell, μπαίνει στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος Alam El Shawish West στην Δυτική Έρημο στην Αίγυπτο, ενός από τα πλέον σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, το οποίο εδώ και έναν χρόνο ήδη έχει πετρελαιοπαραγωγή και του οποίου το 55% είχε έως τώρα η Vegas Oil & Gas, εταιρεία συμφερόντων του εγχώριου επιχειορηματικού ομίλου. Με την συμφωνία η  Shell Egypt  ως διαχειριστής του κοιτάσματος θα κατέχει το 40%,  η Vegas Oil & Gas το 35% και η γαλλικών συμφερόντων Gaz de France Suez, η οποία έως τώρα είχε το 45%, κρατά το 25% αντίστοιχα.  Η  Vegas Oil & Gas είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση του εν λόγω κοιτάσματος από την αιγυπτιακή κυβέρνηση το 2007. 

Πέραν του Alam El Shawish West στην Δυτική Έρημο,  η εταιρεία VEGAS Oil & Gas SA η οποία ιδρύθηκε το 2003 δραστηριοποιείται στις περιοχές Εast Ghazalat στη Δυτική έρημο και Νorth West Gemsa στην Ανατολική έρημο, στην οποία η παραγωγή ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Gaz de France είχε εκτιμήσει ότι το κέρδος που θα μπορούσε να προκύψει από το συγκεκριμένο κοίτασμα ήταν της τάξης των 65 εκατομμυρίων βαρελιών, δηλαδή άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση τις τρέχουσες τιμές!

Σχετικά με την συμφωνία ο κ. Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης, επεσήμανε τα ακόλουθα:  “ Οι προκλήσεις στον χώρο της ενέργειας, σχετικά με την έρευνα, την εξόρυξη και διακίνηση των φυσικών πόρων, είναι συνεχείς και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους απαιτεί όραμα, στρατηγική και συνέργειες. Στο πλαίσιο αυτό η στρατηγική συνεργασία της VEGASOIL & GAS με την GDF Suez στο κοίτασμα του Alam El Shawish West έρχεται να ενισχυθεί με την συμμετοχή της Shell.  Η  μακροχρόνια επιχειρηματική μας παρουσία στην Αίγυπτο συνεχίζει να αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.“