Στην τιμή των 32,75 δολ. ανά μετοχή θα γίνει η διάθεση των 3.906.000 νέων μετοχών που θα διαθέσει η Aegean Marine Petroleum. Η εταιρεία θα συγκεντρώσει πάνω από 125 εκατ. δολ. συμπεριλαμβανομένων των εξόδων με τα οποία πρόκειται να χρηματοδοτήσει νέες εξαγορές. Σημειώνεται ότι ένα μέρος των νέων κεφαλαίων θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Verbeke Bunkering N.V αλλά και νέα επενδυτικά σχέδια
Στην τιμή των 32,75 δολ. ανά μετοχή θα γίνει η διάθεση των 3.906.000 νέων μετοχών που θα διαθέσει η Aegean Marine Petroleum. Η εταιρεία θα συγκεντρώσει πάνω από 125 εκατ. δολ. συμπεριλαμβανομένων των εξόδων με τα οποία πρόκειται να χρηματοδοτήσει νέες εξαγορές.

Σημειώνεται ότι ένα μέρος των νέων κεφαλαίων θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Verbeke Bunkering N.V αλλά και νέα επενδυτικά σχέδια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Aegean Marine η βασική τιμή της Verbeke Bunkering Business είναι ύψους μεταξύ 30-35 εκατ. δολ. στην οποία θα πρέπει να προστεθούν η αξία των αποθεμάτων καυσίμων που διαθέτει και άλλοι λογαριασμοί.

Η εξαγορά της εταιρείας υπόκειται σε μία σειρά προϋποθέσεων (νομικών και άλλων) ενώ και οι πωλητές έχουν δικαίωμα να ακυρώσουν την αρχική συμφωνία εάν η τιμή αγοράς είναι κάτω από 40 εκατ. ευρώ.

Η Verbeke Bunkering N.V. λειτουργεί 18 εφοδιαστικά δεξαμενόπλοια εκ των οποίων τα 9 είναι ιδιόκτητα και τα 9 ναυλωμένα - καθώς και 1 νεότευκτο εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο προγραμματισμένο για παράδοση το 2010 και είναι φυσικός προμηθευτής ναυτιλιακών καυσίμων και κατέχει ηγετική θέση στην περιοχή Amsterdam - Rotterdam - Antwerp (ARA), που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά bunkering στον κόσμο.

Επίσης η Aegean Marine προτίθεται με τα αντληθέντα κεφάλαια να χρηματοδοτήσει την αγορά μία φορτηγίδας χωρητικότητας 20.000 dwt (double hull) τη «Mediterranean» η οποία χρησιμοποιείται ως δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων έναντι 17 εκατ. δολ.

Το πλοίο ανήκει σε μέλη της οικογένειας Δημήτρη Μελισσανίδη, ιδρυτή της Aegean Marine και η τιμή της καθορίστηκε με βάση τα ισχύοντα στην αγορά.

Επίσης η Aegean marine, έχει υπγράψει μία συμφωνία για την αγορά ενός ακίνητου στην Τζαμάικα το οποίο ανήκει σε μέλη της οικογένειας Μελισσανίδη έναντι 9,8 εκατ. δολ, τιμή που ανταποκρίνεται στα επίπεδα αγοράς από τρίτους και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη καυσίμων αφού πριν επενδυθούν περί τα 15-20 εκατ. δολ.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ", 25/01/2010)