Στις 29 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Διακρατικής Επιτροπής μεταξύ Ρωσίας και Ουγγαρίας, στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), παρουσία του Α’ Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Viktor Zubkov και του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Gordon Bajnai, υπεγράφησαν τα έγγραφα που αφορούν στη σύσταση της κοινής εταιρείας (JEC) South Stream Hungary Zrt. Οι εταιρείες Gazprom and MFB– Τράπεζα Ανάπτυξης της Ουγγαρίας – διατηρούν κοινά μερίδια συμμετοχών στη νεοσύστατη εταιρεία, η οποία θα αναπτύξει το έργο South Stream στην Ουγγαρία. Η διαδικασία εγγραφής θα ξεκινήσει άμεσα
Στις 29 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Διακρατικής Επιτροπής μεταξύ Ρωσίας και Ουγγαρίας, στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), παρουσία του Α’ Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Viktor Zubkov και του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας,  Gordon Bajnai, υπεγράφησαν τα έγγραφα που αφορούν στη σύσταση της κοινής εταιρείας (JEC) South Stream Hungary Zrt. Οι εταιρείες Gazprom and MFB– Τράπεζα Ανάπτυξης της Ουγγαρίας – διατηρούν κοινά μερίδια συμμετοχών στη νεοσύστατη εταιρεία, η οποία θα αναπτύξει το έργο South Stream στην Ουγγαρία. Η διαδικασία εγγραφής θα ξεκινήσει άμεσα.

Η κοινοπραξία South Stream Hungary Zrt. θα προετοιμάσει τη μελέτη σκοπιμότητας για το τμήμα του South Stream που θα διέρχεται από την Ουγγαρία, ενώ επίσης θα χρηματοδοτήσει, κατασκευάσει και διαχειριστεί τον αγωγό αερίου, στην Ουγγαρία.  

«Για όλους τους συμμετέχοντες στον αγωγό South Stream, η είσοδος της Ουγγαρίας σε αυτή τη μακροσκελή, κοινή προσπάθεια, αποτελεί αποφασιστικής σημασίας ενέργεια για την ανάπτυξη του. Θεωρούμε ότι αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εκλεπτυσμένης αντίληψης που διαθέτουν οι συνεργάτες μας σε αυτό το αμοιβαίως ωφέλιμο, πανευρωπαϊκό, έργο ανάπτυξης.

Ο South  Stream θα εγγυηθεί την ασφάλεια και διαθεσιμότητα των προμηθειών Ρωσικού φυσικού αερίου στις Ευρωπαϊκές αγορές» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής της Gazprom, Alexander Medvedev.

«Η σημερινή υπογραφή της συμφωνίας, για την ίδρυση της κοινοπραξίας, η οποία παίζει ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του τμήματος του South Stream, στην Ουγγαρία, είναι το αποτέλεσμα των εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων των συνεργαζόμενων μερών. Πάντα σε συσχέτιση με τους στόχους που έχει καθορίσει η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η MFB θα συνεχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντα της, ως συνεργάτιδα εταιρεία της Gazprom, με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση του αγωγού South Stream, ενός έργου ουσιαστικής σημασίας τόσο για την Ουγγαρία, όσο και για την Ευρώπη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MFB, Janos Eros.