Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα άνω του ενός έτους κατέγραψε η μετοχή της CNOOC, της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της να αυξήσει την παραγωγή αργού και φυσικού αερίου έως 28%. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν χθες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατά 9,4% στα 12,32 δολάρια Χ.Κ., καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 10 Δεκεμβρίου 2008
Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα άνω του ενός έτους κατέγραψε η μετοχή της CNOOC, της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της να αυξήσει την παραγωγή αργού και φυσικού αερίου έως 28%.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν χθες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατά 9,4% στα 12,32 δολάρια Χ.Κ., καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 10 Δεκεμβρίου 2008. Ενδοσυνεδριακά, είχαν σημειώσει άνοδοέως 12%.

Ο τίτλος της China Oilfield Services Ltd. – μονάδα της μητρικής εταιρείας της CNOOC– εκτινάχθηκαν 10% στα 10,86 δολάρια Χ.Κ., καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 4 Μαΐου. Η CNOOC ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να παράγει φέτος 275-290 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για καύσιμα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα ξεκινήσει φέτος να παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε εννέα περιοχές στα ανοικτά της Κίνας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της CNOOC, οι κεφαλαιακές δαπάνες πιθανόν να αυξηθούν το 2010 κατά 29,5% στα 7,93 δισ. δολάρια. Περί τα 1,47 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν στον τομέα της έρευνας, 4,81 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη και 1,5 δισ. δολάρια στην παραγωγή.