Έτοιμο να απονείμει συμβόλαια για την παροχή υπηρεσιών σε παράκτια κοιτάσματα πετρελαίου, συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. δολαρίων, είναι το Άμπου Ντάμπι στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ενισχύσει την παραγωγή αργού στα 3,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2018. Συγκεκριμένα, η κρατική Abu Dhabi Co. for Onshore Operations (Adco) έχει ως στόχο να απονείμει συμβόλαια παροχής μηχανολογικών και κατασκευαστικών υπηρεσιών, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, στα κοιτάσματα Bab και Qusahwira αυτόν το μήνα, σύμφωνα με τον Αμπντούλ Μουνίμ Σαΐφ αλ-Κίντι, γενικό διευθυντή της εταιρείας
Έτοιμο να απονείμει συμβόλαια για την παροχή υπηρεσιών σε παράκτια κοιτάσματα πετρελαίου, συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. δολαρίων, είναι το Άμπου Ντάμπι στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ενισχύσει την παραγωγή αργού στα 3,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2018.

Συγκεκριμένα, η κρατική Abu Dhabi Co. for Onshore Operations (Adco) έχει ως στόχο να απονείμει συμβόλαια παροχής μηχανολογικών και κατασκευαστικών υπηρεσιών, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, στα κοιτάσματα Bab και Qusahwira αυτόν το μήνα, σύμφωνα με τον Αμπντούλ Μουνίμ Σαΐφ αλ-Κίντι, γενικό διευθυντή της εταιρείας.

Επίσης, θα απονείμει συμβόλαιο αξίας 300 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη της περιοχής Bida Al Qemzan, δήλωσε ο ίδιος σε σεμινάριο που απευθυνόταν σε συνεργάτες της εταιρείας και εργολάβους από το Άμπου Ντάμπι. Οι παραγωγοί πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο επιδιώκουν να αυξήσουν τη δυναμικότητά τους, εκτιμώντας ότι η ζήτηση θα ανακάμψει μετά τη «βουτιά» που έκανε λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη παραγωγός του ΟΠΕΚ, έχει αυξήσει την δυναμικότητά της σε περισσότερα από 12 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Το ένα τρίτο της ποσότητας αυτής δεν χρησιμοποιήθηκε εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης. Σύμφωνα με τον αλ-Κίντι, η Adco θα αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα από το 2017 στα 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα από περίπου 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ο στόχος του εμιράτου για 3,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα επιτευχθεί και με τη βοήθεια των θαλάσσιων κοιτασμάτων, τα οποία λειτουργούν άλλες μονάδες της κρατικής Abu Dhabi National Oil Co., η οποία είναι και η μεγαλύτερη μέτοχος της Adco.