Μείωση της κερδοφορίας της στο τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να ανακοινώσει η Total, η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου στην Ευρώπη, καθώς οι απώλειες από τη μετατροπή αργού σε βενζίνη και ντίζελ στη Γαλλία ανήλθαν σε περίπου 100 εκατ. ευρώ εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης
Μείωση της κερδοφορίας της στο τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να ανακοινώσει η Total, η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου στην Ευρώπη, καθώς οι απώλειες από τη μετατροπή αργού σε βενζίνη και ντίζελ στη Γαλλία ανήλθαν σε περίπου 100 εκατ. ευρώ εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg, τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας – από τα οποία εξαιρείται και η αξία του ποσοστού στη Sanofi-Aventis – πιθανόν να υποχωρήσουν στα 1,95 δισ. ευρώ από 2,87  δισ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 1,95 δισ. ευρώ έναντι ζημιών 794 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης δέχεται πιέσεις από τη γαλλική κυβέρνηση και τα συνδικάτα καθώς θέλει να κλείσει το διυλιστήριό της στο Dunkirk εξαιτίας των μειωμένων περιθωρίων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η εταιρεία έχασε περίπου 100 εκατ. ευρώ το μήνα από τα διυλιστήριά της στη Γαλλία.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο θα ανακοινωθούν στις 11 Φεβρουαρίου.