Αυξάνεται η ανησυχία της Ευρώπης για τις προοπτικές μιας νέας διεθνούς συνθήκης για το κλίμα, καθώς η υποστήριξη στις ΗΠΑ τείνει να μειώνεται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα περιλάμβανε ένα σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων των ρύπων.

Αυξάνεται η ανησυχία της Ευρώπης για τις προοπτικές μιας νέας διεθνούς συνθήκης για το κλίμα, καθώς η υποστήριξη στις ΗΠΑ τείνει να μειώνεται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα περιλάμβανε ένα σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων των ρύπων. Οι προσπάθειες του προέδρου Ομπάμα ξεκίνησαν ελπιδοφόρα πέρυσι, με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά η κατάσταση στη Γερουσία είναι προβληματική, καθώς οι Δημοκρατικοί δεν διαθέτουν πλέον πλειοψηφία 60 επί συνόλου 100 ψήφων.

Ο σκεπτικισμός επιτείνεται, καθώς τα δύο κόμματα προχωρούν προς τις εκλογές στα μισά της θητείας του Ομπάμα, οι οποίες πιθανώς θα ενισχύσουν τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο. Την ίδια στιγμή, Αμερικανοί αναλυτές κάνουν λόγο για τη σημασία της απόφασης της ΒΝΡ και της ConocoPhillips να εγκαταλείψουν τη Συνεργασία Κλιματικής Δράσης, η οποία ασκούσε πιέσεις για θέσπιση ορίων στις εκπομπές. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι ο σύλλογος ήταν επικεντρωμένος στο να περάσει ένα νομοσχέδιο, ασχέτως του περιεχομένου και προτιμούν να προχωρήσουν μόνες τους στο εξής.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ομπάμα εξόργισε αρκετούς περιβαλλοντιστές, όταν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα δαπανήσει 8 δις δολάρια για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών, για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες, σε μια κίνηση που θεωρείται ότι στοχεύει τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.

Η Ευρώπη επηρεάζεται έμμεσα από την ψήφιση ή την αποτυχία του αμερικανικού νομοσχεδίου, καθώς έχει επενδύσει πολλά στην επίτευξη μιας διεθνούς συνθήκης, η οποία μοιραία περνάει μέσα και από τη Γερουσία των ΗΠΑ.