Η γαλλική επιχείρηση κοινής ωφελείας Electricite de France εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς από τη μεγαλύτερη ιταλική κοινοτική επιχείρηση κοινής ωφελείας A2A SpA επιπλέον ποσοστού συμμετοχής 31% στην Edisson.

Η γαλλική επιχείρηση κοινής ωφελείας Electricite de France εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς από τη μεγαλύτερη ιταλική κοινοτική επιχείρηση κοινής ωφελείας A2A SpA επιπλέον ποσοστού συμμετοχής 31% στην Edisson. Η EdF κατέχει ήδη ποσοστό συμμετοχής 50% στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ηλεκτρισμού στην Ιταλία Edisson SpA και για την αγορά του επιπλέον ποσοστού, η αξία του οποίου αποτιμάται σε 1,6 δισ. ευρώ, θα καταβάλει μετρητά και θα προχωρήσει σε ανταλλαγές παραγωγικού δυναμικού.

Όπως μεταδίδει το Μπλούμπεργκ, πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες, αλλά οι οποίες θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μέχρι την επίτευξη συμφωνίας, είπαν ότι η συμφωνία, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα περιλαμβάνει τη μεταβίβαση στην A2A μονάδας 1000 μεγαβάτ της Edisson. Η A2A επιθυμεί την πώληση στην EdF της συμμετοχής της στην Edisson καθώς επιθυμεί να μειώσει τα χρέη της και να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της στην πυρηνική ενέργεια.

(από ΑΠΕ-ΜΠΕ)