Το ενδεχόμενο πώλησης του τμήματος διανομής υγραερίου (LPG) εξετάζει η Royal Dutch Shell, καθώς επιδιώκει να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στην εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το ενδεχόμενο πώλησης του τμήματος διανομής υγραερίου (LPG) εξετάζει η Royal Dutch Shell, καθώς επιδιώκει να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στην εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως μεταδίδει το Μπλούμπεργκ, τρεις πηγές με γνώση του εν λόγω σχεδίου - που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους - είπαν ότι η ολλανδο-βρετανική εταιρία προσέλαβε τον όμιλο Credit Suisse για τη διαχείριση της πώλησης του τμήματος διανομής LPG, η αξία του οποίου αποτιμάται σε ποσό μεγαλύτερο των 800 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι, την περασμένη εβδομάδα, η Shell έστειλε σχετικές πληροφορίες σε πιθανούς πλειοδότες, συμπεριλαμβανομένων και εταιριών pivate equity. Ο εκπρόσωπος της Shell Ράινερ Βίντσενριντ αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Shell αποπειράθηκε, το 2004, να πωλήσει το τμήμα διανομής και μάρκετινγκ LPG και πώλησε ορισμένες μονάδες LPG, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Πορτογαλία, τη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Ιταλία και σε ορισμένες χώρες της Καραϊβικής αντί του ποσού των 350 εκατ. δολαρίων.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, η ισπανική Repsol YPF εξαγόρασε τις δραστηριότητες της Shell στον τομέα υγραερίου στην Πορτογαλία και κατέθεσε προσφορά για το σύνολο του τμήματος LPG της ολλανδο-βρετανικής εταιρίας. Το 2006, η Shell είπε ότι θα διατηρήσει τις δραστηριότητές της στο LPG που δεν είχαν πωληθεί καθώς οι προσφορές που είχε δεχθεί δεν ήσαν ικανοποιητικές.

(από ΑΠΕ-ΜΠΕ)