Πτώση της ετήσιας κερδοφορίας της κατά 1,3% ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ισπανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, Iberdrola, επικαλούμενη τα μειωμένα έσοδα από τις πωλήσεις μονάδων. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν στα 2,82 δισ. ευρώ από 2,86 δισ. ευρώ το 2008, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 2,79 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο
Πτώση της ετήσιας κερδοφορίας της κατά 1,3% ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ισπανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, Iberdrola, επικαλούμενη τα μειωμένα έσοδα από τις πωλήσεις μονάδων. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν στα 2,82 δισ. ευρώ από 2,86 δισ. ευρώ το 2008, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 2,79 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο.

«Τα λειτουργικά αποτελέσματα αυξήθηκαν παρά το περίπλοκο περιβάλλον, το οποίο επηρεάσθηκε από την επιδείνωση των επιχειρήσεων στην Ισπανία, τη μειωμένη ζήτηση και τις χαμηλές τιμές», τονίζει η Iberdrola.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Red Electrica Corporacion– διαχειριστή του ενεργειακού δικτύου της Ισπανίας – στις 30 Δεκεμβρίου, η ζήτηση για ηλεκτρισμό στην ηπειρωτική χώρα μειώθηκε πέρυσι κατά 4,6%.

Η Iberdrola προέβλεπε πως τα ετήσια κέρδη EBITDA θα αυξάνονταν το 2009 μεταξύ 5% και 7%. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, σημείωσαν άνοδο 6,3% στα 6,82 δισ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η εταιρεία εμφάνισε κεφαλαιουχικά κέρδη 225,3 εκατ. ευρώ από πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού, έναντι 555,2 εκατ. ευρώ το 2008, όταν είχε πουλήσει μερίδιό της στην πορτογαλική Galp Energia.