Την αύξηση των ετήσιων προ φόρων κερδών της κατά 3 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, μέσω της ενίσχυσης της παραγωγής και του περιορισμού των εξόδων, έθεσε ως στόχο η πετρελαϊκή εταιρεία BP, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Η ΒΡ σκοπεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 1% έως 2% κατά μέσον όρο, μέχρι το 2015.

Την αύξηση των ετήσιων προ φόρων κερδών της κατά 3 δισ. δολάρια τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, μέσω της ενίσχυσης της παραγωγής και του περιορισμού των εξόδων, έθεσε ως στόχο η πετρελαϊκή εταιρεία BP, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Η ΒΡ σκοπεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 1% έως 2% κατά μέσον όρο, μέχρι το 2015. Το μεγαλύτερο μέρος της ενισχυμένης κερδοφορίας θα προέλθει από τη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων διύλισης και μάρκετινγκ του ομίλου.

«Η πρόκληση και η ευκαιρία για εμάς είναι ότι, παρόλο που το χαρτοφυλάκιό μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία του κλάδου, οι οικονομικές μας επιδόσεις δεν αντικατοπτρίζουν ακόμη πλήρως το συγκεκριμένο γεγονός», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τόνι Χέιουαρντ. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει την έναρξη 42 μεγάλων έργων έως το 2015, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή της κατά περίπου ένα εκατ. βαρέλια. Ο κ. Χέιουαρντ, που από την ανάληψη των καθηκόντων του το Μάιο του 2007 αναζωογόνησε το ρυθμό ανάπτυξης της παραγωγής και μείωσε τα επίπεδα διοικητικής διάρθρωσης, σχεδιάζει την εξοικονόμηση 2 δισ. δολαρίων ετησίως στους κλάδους διύλισης και μάρκετινγκ τα επόμενα χρόνια. Τα συγκεκριμένα σχέδια έρχονται μετά την υπέρβαση του περσινού στόχου περιορισμού του κόστους, στη διάρκεια μιας περιόδου όπου η ύφεση επηρέασε αρνητικά τη ζήτηση των καυσίμων, διατηρώντας τα περιθώρια διύλισης υπό πίεση.