Πτώση παρουσίασε η παραγωγή αργού της Νορβηγίας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Φεβρουάριο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, υποδηλώνοντας ότι η παραγωγή της Statoil πιθανόν να είναι χαμηλότερη της αναμενόμενης το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Norwegian Petroleum Directorate, η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα κατά 7,4% στα 2,007 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έπειτα από πτώση 5,7% που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο
Πτώση παρουσίασε η παραγωγή αργού της Νορβηγίας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Φεβρουάριο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, υποδηλώνοντας ότι η παραγωγή της Statoil πιθανόν να είναι χαμηλότερη της αναμενόμενης το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Norwegian Petroleum Directorate, η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα κατά 7,4% στα 2,007 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έπειτα από πτώση 5,7% που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι η Statoil ευθύνεται για το 80% περίπου της συνολικής παραγωγής πετρελαίου στη χώρα.Η Νορβηγία, η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου και η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο, ανακάλυψε την ύπαρξη πετρελαίου στα κοιτάσματά της πριν από 40 χρόνια. Σήμερα τα περισσότερα από τα κοιτάσματα αυτά έχουν εξαντληθεί.

Η παραγωγή πετρελαίου έφτασε στο ζενίθ την περίοδο 2000-2001 και εκτιμάται ότι θα μειωθεί φέτος κατά 6% σε περίπου 1,87 εκατ. βαρέλια την ημέρα.