Σχέδιο για την αύξηση της παραγωγής της κάθε χρόνο μέχρι το 2020 αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Royal Dutch Shell – η εταιρεία που ανταγωνίζεται με την BP για την πρώτη θέση στη λίστα με τις παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης – σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στο θέμα το οποίο επικαλείται το Bloomberg
Σχέδιο για την αύξηση της παραγωγής της κάθε χρόνο μέχρι το 2020 αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Royal Dutch Shell – η εταιρεία που ανταγωνίζεται με την BP για την πρώτη θέση στη λίστα με τις παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης – σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στο θέμα το οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πίτερ Βόζερ, ο οποίος θα ενημερώσει τους επενδυτές για την ετήσια στρατηγική του ομίλου στο Λονδίνο, αναμένεται να ανακοινώσει ότι η Shell υλοποιεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 20 πρότζεκτ με την προοπτική να διατηρήσει τα χαμηλά μονοψήφια νούμερα όσον  αφορά στη μέση ετήσια παραγωγή της το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Η Shell επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναπτύσσοντας πρότζεκτ στο Κατάρ, τη Μαλαισία και τη Βραζιλία μετά τη μείωση της παραγωγής της για έβδομη συνεχή χρονιά το 2009. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν διατύπωνε μέχρι σήμερα ετήσιους στόχους για την περίοδο μετά το 2012, τονίζοντας μόνο ότι τα αποθέματά της θα της επιτρέψουν να αυξήσει την παραγωγή κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Ο Βόζερ έθεσε φέτος στόχο για εξοικονόμηση πόρων ύψους 1 δισ. δολαρίων, ενώ σχεδιάζει να περικόψει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αντίκτυπο της οικονομικής επιβράδυνσης, η οποία έπληξε τη ζήτηση για καύσιμα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο CEO της Shell, ο οποίος αντικατέστησε τον Τζερόεν βαν ντερ Βιρ τον περασμένο Ιούλιο, θα επαναλάβει σήμερα την ανάγκη περικοπής δαπανών και θα παρουσιάσει τα σχέδια για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες μετά το 2012. Εκπρόσωπος της εταιρείας  αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.