Την αντίθεσή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) στην εισήγηση της Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) στα καύσιμα, αφήνοντας ελεύθερες τις εταιρείες πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια να διαμορφώνουν τις τιμές.

Την αντίθεσή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) στην εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την επιβολή Ανώτατης Τιμής Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) στα καύσιμα, αφήνοντας ελεύθερες τις εταιρείες πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια να διαμορφώνουν τις τιμές.

Οπως τονίζει η ΟΒΕ, αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει Α.Τ.Κ. στα πρατήρια και αφήσει ανεξέλεγκτες τις τιμές των διυλιστηρίων και των εταιρειών θα πρόκειται για παραλογισμό και μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης των καταναλωτών. Στη ουσία θα δώσει σήμα ανεξέλεγκτης αύξησης των τιμών στις εταιρείες και θα επιβάλει θηλεία στους βενζινοπώλες και τους καταναλωτές.

Σημειώνει ακόμα, ότι είναι γνωστό ότι οι εταιρείες δεν έχουν ενιαία τιμή για τα πρατήρια αλλά τις καθορίζουν κατά βούληση ανά πρατήριο. Το αποτέλεσμα θα είναι σε κάποια πρατήρια να πουλάνε ακριβά και σε κάποια φθηνά, ανάλογα με τις επιλογές που κάνουν για να εξοντώσουν πρατήρια που δεν επιθυμούν να είναι στην αγορά. Σημειώνουμε ότι με βάση το νόμο, το 93% των πρατηρίων (από α 8.300) που έχουν αποκλειστικές συμβάσεις συνεργασίας, απαγορεύεται από τον νόμο να αγοράσουν από άλλη εταιρεία. Το αποτέλεσμα θα είναι κάποια πρατήρια να αγοράζουν σε τιμή που θα είναι ίση ή και μεγαλύτερη του πλαφόν!

Η ΟΒΕ τονίζει ότι απαιτείη επιβολή πλαφόν να γίνεται σε όλα τα στάδια. Μόνο έτσι θα ομαλοποιηθεί η αγορά, όταν παρουσιάζει κρίση.Απατεί την άμεση τροποποίηση του νόμου 3054/2002 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαίρεσε από το πλαφόν τις εταιρείες και τα διυλιστήρια.