Στην πώληση του 10% της Lukoil σχεδιάζει να προχωρήσει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στις ΗΠΑ, ConocoPhillips, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Τα έσοδα από την πώληση αυτή θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων
Στην πώληση του 10% της Lukoil σχεδιάζει να προχωρήσει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στις ΗΠΑ, ConocoPhillips, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Τα έσοδα από την πώληση αυτή θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρεία κατέχει σήμερα ποσοστό 20% στη Lukoil. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τζιμ Μούλβα, η αξία του 10% ανέρχεται σε περίπου 5 δισ. δολάρια βάσει των τρεχουσών τιμών. Τον περασμένο Οκτώβριο η ConocoPhillips είχε ανακοινώσει πως σχεδιάζει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρέος της.

Όπως δήλωσε ο Μούλβα, οι μισές από τις ανωτέρω πωλήσεις θα γίνουν φέτος. Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι αυξάνει το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 10% στα 55 σεντς ανά μετοχή από 50 σεντς ανά μετοχή.